Google Web Stories este din nou povestea săptămânii. Cel mai nou format de conținut oferit de Google este un pariu luat de principalul motor de căutare pentru a oferi știri și povești captivante.
Există deja un set de reguli și multe articole despre cum să le utilizați, dar practic, Google Web Stories este despre:
- conținut concis
- format portret pentru mobil
- imagini mișto
- titluri captivante
În săptămâna 43 din 2020 Google a anunțat că acest nou format de conținut va fi disponibil în curând în secțiunea Discover din aplicațiile Google iOS și Android, grupate ca carusele.
Exemple de Web Stories pe aplicația iOS
Deși nu mai mult de 2000 de site-uri web folosesc Web Stories în prezent, acestea sunt vizibile în aplicații. Iată două capturi de ecran din aplicația iOS:
Cum poți vedea Google Web Stories pe mobil
Practic, navigarea lor este la fel ca în orice altă aplicație care conține Web Stories: glisezi între Web Stories în caruselul respectiv și, dacă dorești, faci clic pe una și glisezi printre slideuri. Conceptul Web Stories este destul de popular de pe alte aplicații, așa că le vei găsi ușor de utilizat.
Caruselele Web Stories prezintă previzualizări ale fiecărei povești și, spre deosebire de Instagram și Snapchat, pentru a vedea respectiva prezentare utilizatorul ajunge pe site-ul respectiv. În calitate de proprietar al site-ului, îmi place foarte mult ideea, deoarece conținutul promovat de Google prin intermediul caruselelor Web Stories este al meu.
În plus, direcționarea utilizatorilor către respectivele site-uri web oferă proprietarilor de conținut control deplin asupra modului în care pot genera bani, ceea ce este foarte logic si de aplaudat.
Cum să promovezi Web Stories
În cazul în care ești interesat să încerci acest format, îți sugerez să nu te limitezi la plasarea lor într-un singur loc pe site. Le poți adăuga pe:
- pagini-cheie de pe website (inclusiv pagina de pornire)
- conturi de socializare
- în newslettere
Avantajele utilizării Google Web Stories
Sunt o serie de avantaje pentru acest nou format de conținut. În primul rând, în calitate de editor, poți furniza idei cheie într-un spațiu mai redus pentru utilizatorul de telefonie mobilă care este deja obișnuit cu glisarea story-urilor în aplicațiile de socializare.
Tu deții conținutul. Chestia asta e esențială, astfel încât tot ceea ce creezi rămâne al tău, indiferent dacă decizi să aduci modificări semnificative conturilor de socializare care promoveaza Web Stories.
Nu în ultimul rând, editorii care folosesc carusele Google Web Stories spun că au înregistrat un engagement mai mare al utilizatorilor și trafic de mai bună calitate pe site-urile lor web.
Află mai multe:
- Google Discover pe blog.google
- Un instrument freemium pentru a crea web stories (makestories.io)